2013. május 9., csütörtök

Snidling és zsálya

Ültettünk már petrezselymet, és most snidlinget és zsályát.
Volt már a régi kertünkben hatalmas zsályabokrunk, mert bizony hatalmasra nő, és nagyon szép lila virágai vannak.

Szépen mutatott a citromfű telep mellett, de nem igazán használtuk, illetve sült húsok mellé igen, de nem szárítottuk télire, nem főztünk belőle teát. Eddig csak saját szüretelésű hársvirágot használtunk téli megfázásra, illetve boltban vásárolt gyógyfüveket (pl. kakukkfű) De majd most! És azt is elhatároztam, hogy szárítok/fagyasztok snidlinget (metélőhagymát), mert nagyon szeretem. Petrezselymet mindig teszünk a mélyhűtőbe, meg kaprot is.
Remek dolog levagdosni ollóval a snidlinget, és frissen megenni. Nem is lehet főzni egyébként, mert akkor nem lesz finom.
És gyorsan ültetek még kakukkfüvet, rozmaringot, és bazsalikomot is.