2013. május 10., péntek

Szereted az avokádót?

Én nagyon. Inkább télen esszük, reggelire pirítóssal, esetleg kis citromlével. Az avokádókrémet nem szeretem, szerintem úgy a legfinomabb, ahogy van. Szuper egészséges, kitűnő antioxidáns - akárcsak a zöld tea - tele van vitaminnal, olajokkal, a száraz bőrre is jó. Ha keményebb, egy banán mellé téve hamar megérik.
Szóval télen nálunk sokszor van itthon avokádó, és egyszer csak nem dobtam ki a magját, hanem elkezdtem csíráztatni. Mostanra szép nyúlánk szobanövény lett belőle.
Először fogpiszkálóval egy pohár víz fölé "függesztettem", a mag alja a vízbe ért. A radiátorra tettem, melegen volt, mindig pótoltam a vizet, és nézegettem.
Aztán, mikor gyökeret eresztett, elültettem.

A mag gömbölyű fele került a földbe, felül is kezdett már növekedni. Most így néz ki:

Kicsit nehéz abbahagyni a csíráztatást, ültetést....:) a két legújabb növekményt balkonláda helyett kiraktam már az ablakpárkányra: