2013. május 22., szerda

Spárga és Balaton

Ismerős bokor a régi kertekből, kizárólag virágcsokrok díszítőjeként (tegyünk a virág mellé egy kis zöldet felszólítással). Hát, igen nem olyan egyszerűen kiismerhető növény ez a szép asparagus (aszparágusz).
Mert ha elültetjük nem terem azonnal kell neki két-három év...kinek van ideje azt kivárni, bár látványnak szép ha sok van belőle. Ültetését nem tervezem, de nagyon egészséges, és jól tesszük ha sokat eszünk belőle, a nem túl hosszú spárgaszezon idején. Tehát, elmentem a boltba, és vettem zöldspárgát.
Tulajdonképpen megint Hugh Fearnley-Whittingstall motivált az egyszerű tojásos-mártogatós receptjével.
De végül én csőben sütöttem( sós-borsos tejszínes tojás reszelt sajttal).
És ettem hozzá lazacot és rozskenyeret is.
Hétvégére pedig Balaton volt, ahová bár vittünk laptopot, itthon hagytuk a csatlakozó madzagját, így hamar elvesztettük a kapcsolatot a nagyvilággal, de nem volt baj bevallom, megéltük a nagy viharokat, és az elő-előszezon minden gyönyörűségét. Képek bizonyítékul (a telefonommal, mert a fényképezőgépet is Pesten felejtettem.)